تبلیغات
وبلاگی برای تفریح همه

» خبر جدید ( جمعه 1 اردیبهشت 1391 )
» سلام ( سه شنبه 22 فروردین 1391 )
» خانه ویلایی بی نظیر ( سه شنبه 22 فروردین 1391 )
» 36 روش برای جذابیت بیشتر ( سه شنبه 22 فروردین 1391 )
» 10 تکنولوژی برتر هفته اول و دوم فروردین ماه ( سه شنبه 22 فروردین 1391 )
» آشنایی با آثار باستانی هزاران ساله وطنمان ایران ( سه شنبه 22 فروردین 1391 )
» ۲۰ نکته عجیب ولی واقعی در دنیا ( سه شنبه 22 فروردین 1391 )
» تصاویری دلنشین از طبیعت ( سه شنبه 22 فروردین 1391 )
» دروغ سافت گذر و خبرگذاری ایتنا ( شنبه 19 فروردین 1391 )
» 17 راز جالب از آقایان که خانمها حتما باید بدانند ( جمعه 18 فروردین 1391 )
» داستان میوه و بچه و صاحب خانه ...! ( جمعه 18 فروردین 1391 )
» دلایل و درمان عطسه و آبریزش بینی در بهار ( پنجشنبه 17 فروردین 1391 )
» اس ام اس های دلنشین (طنز) ( پنجشنبه 17 فروردین 1391 )
» تصاویر آرام بخش گل ها ( پنجشنبه 17 فروردین 1391 )
» بچه های دیروز ( پنجشنبه 17 فروردین 1391 )

مجله پزشکی قسمت 1

نویسنده: سید مهدی رضوی
دسته بندی : مطالب مفید , پزشکی , متفرقه ,


 .:: نوشیدن آب سرد پس از غذا خوردن ::.

 


خوردن یک لیوان نوشیدنی خنک بنظر خیلی مطبوع میرسد. حال آنکه زمانی که شما آب سرد را بعد


از غذا میل میکنید آب سرد می تواند توده های چربی را که شما با غذا خورده اید سفت و منجمد کند.


این عمل فرآیند هضم غذا را کند کرده و نیز زمانی که با اسید معده ترکیب می شود تجزیه شده و


بسرعت توسط روده جذب می شود. حتی سریعتر از غذای جامد. این ماده سطح روده را می پوشاند


و تبدیل به چربی شده و محمل مناسبی برای سرطان می شود. پس بهترین کار اینست که پس از


خوردن غذا سوپ یا نوشیدنی گرم بخوریم.


.:: همه چیز در مورد خواص پرتقــــــال  ::.

 



پرتقال یكی از قدیمی‌ترین میوه‌هائی است كه بشر از آن استفاده می‌كرده است و در حدود ۵۰۰ سال


قبل از میلاد مسیح كنفوسیوس از آن نام برده است‌. در حال حاضر بیشتر از ۲۰۰ نوع پرتقال در


آمریكا كشت می‌شود و آمریكا نصف كل محصول پرتقال دنیا را تولید می‌كند. پرتقال اولیه، كوچك، تلخ


و پر از هسته بوده است كه در اثر تربیت مهندسی ژنتیكی و همچنین انتخاب نوع بهتر و كود كافی


درشت تر و شیرین تر شده است. پرتقال ابتدا از چین به هندوستان برده شده و سپس از آنجا به نقاط


دیگر دنیا راه یافت.


تركیبات شیمیائی


پرتقال یكی از غنی‌ترین منابع ویتامین C می‌باشد‌. البته باید دقت كرد كه ویتامین C در اثر سرما و


گرمای زیاد از بین می‌رود. اسانسی كه از گل‌های پرتقال گرفته می‌شود به‌نام روغن نرولی


Neroli Oil معروف است كه دارای بوئی بسیار مطبوع بوده و خیلی گران است و در عطر سازی


از آن استفاده می‌شود.


خواص داروئی


مؤسسه مبارزه با بیماری سرطان آمریكا چندین سال پیش در اثر مطالعات زیاد دریافت كه علت اینكه


سرطان معده در آمریكا كمتر از نقاط دیگر است این است كه مردم آمریكا در تمام مدت سال پرتقال


مصرف می‌كنند‌. البته شاید علت آن وجود ویتامین C در پرتقال است‌.


۱. دانشمندان سوئدی كشف كرده‌اند كه خوردن پرتقال از سرطان لوزالمعده جلوگیری می‌كند‌.


۲. خوردن پرتقال كلسترول را پائین می‌آورد‌.


۳. پوست سفید پرتقال و ورقه‌های نازك بین قسمت‌های داخل پرتقال بهترین دارو برای كاهش


كلسترول خون است‌.


۴. اسانس پرتقال ضد عفونت‌های میكروبی است‌.


۵. پرتقال مقوی معده و ضد گاز معده است‌.


۶. پرتقال ضد سم‌، ادرار‌آور و نرم‌كننده سینه و ضد استفراغ است‌.


۷. جوشانده برگ‌های پرتقال برای شستشوی ورم‌ها و كاهش درد ‌مفید است‌.


۸. خوردن پرتقال ضد اسپاسم و آرام‌بخش است.


۹. اسانس پرتقال را برای ضد عفونی كردن به‌كار می‌برند.


۱۰. پرتقال خون را تمیز می‌كند‌.


۱۱. برای برطرف كرده چین و چروك صورت و شادابی آن قسمت خوراكی پرتقال را روی صورت


بمالید و بعد از ۱۵ دقیقه با آب بشوئید‌.


۱۲. از پرتقال برای كم كردن وزن می‌توانید استفاده كنید‌. طرز استفاده بدین صورت است كه یك عدد


پرتقال و ۳ عدد لیموترش را پوست كنده و به قطعات كوچك تقسیم كنید بعد آن را داخل دیگی ریخته


و به آن نیم لیتر آب اضافه كنید و به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید. سپس سه قاشق عسل بان اضافه


كرده و مجددا به مدت ۵ دقیقه بجوشانید و آن را صاف كنید. از این شربت ۳ فنجان در روز بنوشید.


تا وزن شما به مقدار ایده آل درآید.


۱۳. پرتقال گرچه اسیدی است ولی خاصی قلیائی به بدن می‌دهد و برای كسانیكه گوشت زیاد مصرف


می‌كنند و بدنشان اسیدی شده است مفید است‌.


۱۴. برای استفاده بیشتر از مواد غذای پرتقال بهتر است كه پوست زرد رنگ آن را بگیرید و با


پوست سفید و پره‌های داخل آن بخورید زیرا در پوست سفید آن مواد معدنی زیادی وجود دارد كه اثر


اسید موجود در پرتقال را خنثی می‌كند‌.


۱۵. خواص گفته شده فقط منحصر به پرتقال طبیعی و رسیده می‌باشد و آب پرتقال موجود در


فروشگاه‌ها و سوپر ماركت‌ها این خواص را ندارند.


 بقیه در ادامه مطلب



 .:: انواع مختلف شیر را بشناسید ::.

 

 

شیر یک نوشیدنی سرشار از کلسیم است و به انواع مختلف تولید می‌شود که در این بخش از مجله


پزشکی به شرح آن‌ها می پردازیم:


- شیرهای کم‌چرب، معمولی و پرچرب:


درصد چربی موجود در شیر بسته به نیاز تغذیه‌ای افراد خاص متفاوت است. افراد باید با توجه به


نیازهای تغذیه‌ای خود یکی از انواع شیر را انتخاب ‌کنند. امروزه شیر با نسبت درصدهای متفاوت


چربی موجود در بازار موجود است. مقدار چربی شیر استاندارد یا شیر معمولی در ایران 2/5 درصد


است. شیر کم چرب حدود یک درصد و شیر پرچرب یا شیر کامل حدود 3/3 درصد چربی دارد. چربی


شیر حاوی ویتامین‌های محلول در چربی مانند ویتامین A، کلسترول و اسیدهای چرب اشباع است.


ویتامین موجود در شیر برای رشد کودکان بسیار حائز اهمیت است. طبق آخرین توصیه سازمان


جهانی بهداشت 25 تا 30 درصد از کل انرژی دریافتی روزانه افراد بالغ می‌تواند از روغن و چربی


تامین شود که این مقدار شامل چربی شیر و لبنیات نیز می‌شود. مصرف شیر کم چرب خصوصا برای


افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت و افراد چاق به جای شیر معمولی توصیه می‌شود.


به خاطر داشته باشید یک لیوان شیر (240 میلی لیتر) در صورت پرچرب بودن 150 کیلوکالری، در


صورت داشتن چربی معمولی 120 کیلوکالری و در صورت کم چرب بودن 102 کیلوکالری تولید


خواهد کرد.


- شیر کم لاکتوز:


به طور طبیعی حساسیت به قند شیر (لاکتوز) در برخی از بزرگسالان وجود دارد این حساسیت در اثر


عدم ترشح آنزیم لاکتاز در روده انسان به وجود می‌آید. عدم تحمل لاکتوز یا حساسیت به قند شیر در


اثر عدم هضم لاکتوز و باقیماندن آن در دستگاه گوارش و سپس تخمیر توسط باکتری‌های روده


بزرگ موجب تولید گاز و اسید در لوله گوارش و بروز عوارض گوارشی مانند دل درد و تهوع


می‌شود. اگر فردی دچار این عارضه است می‌تواند از سایر فراورده‌های شیری مانند ماست استفاده


کند. همچنین اگر شیر قبل از مصرف گرم شود و یا هر روز به مقدار کم مصرف شود و به تدریج به


مقدار آن اضافه شود، دستگاه گوارش آنزیم لاکتاز را تولید می‌کند و تحمل نسبت به شیر ایجاد خواهد


شد.


امروزه با تغییر در فرمولاسیون شیر، تولید شیر کم لاکتوز و یا حتی بدون لاکتوز میسر شده است.


خوشبختانه این فراورده در کشور ما نیز تولید می‌شود. شیر کم لاکتوز به راحتی قابل هضم است و


برای تمام افراد جامعه مناسب است. در این فرآورده قند لاکتوز به قندهای ساده تبدیل شده است و به


همین دلیل دارای طعم شیرین است.


- شیر غنی شده:


غنی سازی شیر عبارت است از افزودن یک یا چند ریز مغذی به شیر که با هدف مغذی کردن آن و


مصرف توسط گروه‌های خاص که در معرض کمبود ریزمغذی‌ها قرار دارد، انجام می‌شود. غنی‌سازی


شیر با ویتامین‌های آ،د،ب و یا املاحی مانند کلسیم و فسفر انجام می‌شود. در هر کشوری بسته به


نوع کمبودهایی که در افراد وجود دارد، نوع و مقدار ویتامین‌ها و یا املاح اضافه شده به شیر تعیین


می‌شود. در کشور ما غنی سازی شیر با ویتامین" د" انجام شده است. با مصرف یک لیوان شیر


غنی شده با ویتامین "د" 25 تا 30 درصد نیاز افراد به این ویتامین برآورده می‌شود.


- شیر طعم‌دار:


به منظور ایجاد تنوع و تطابق به ذائقه مصرف کنندگان مختلف، شیرهای طعم‌دار تهیه شده‌اند. شیر


کاکائو و شیرهای با طعم میوه از انواع این فراورده‌ها هستند که با اضافه کردن افزودنی‌های مجاز


نظیر پودر کاکائو، شکر، کنسانتره یا آب میوه دارای کالری بیشتری است.


- شیرهای پاستوریزه:


پاستوریزاسیون از نظر صنعتی یعنی حرارت دادن شیر در دمای 71 تا 74 درجه سانتی‌گراد به مدت


40 ثانیه و یا 85 درجه سانتیگراد به مدت 15 تا 20 ثانیه. این دما برای از بین بردن میکروب‌های


بیماری‌زا و کاهش بار میکروبی شیر مناسب است. شیر تولید شده با این روش باید در شرایط حمل


زنجیره سرد منتقل و توزیع شود و مدت ماندگاری آن در یخچال 3 تا 4 روز است.


- شیرهای استریلیزه:


استریلیزاسیون از نظر صنعتی یعنی حرارت دادن شیر در دمای 110 تا 120 درجه سانتی‌گراد به


مدت 10 تا 30 دقیقه و یا در دمای 135 تا150 درجه سانتی‌گراد به مدت چند ثانیه. این دما برای


از بین بردن کلیه میکروب‌های بیماری‌زا و غیربیماری‌زا مناسب است. شیری که تحت این شرایط


تهیه می‌شود مدت ماندگاری حدود 4 تا 6 ماه بدون نیاز به حفظ زنجیره سرد دارد. اما به محض باز


شدن پاکت شیر باید در یخچال نگهداری شده و طی مدت 3 تا 4 روز مصرف شود.



برچسب ها : مجله پزشکی قسمت 1 , مجله , پزشکی , نکات پزشکی , چگونه سلامت باشیم , مجله های پزشکی , مجله پزشکی , بهترین های پزشکی ,

پنجشنبه 11 اسفند 1390, 02:22 ب.ظ

صفحات جانبی
آمار بازدید

کل بازدید ها :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل مطالب :
آخرین بروز رسانی :
درباره ما

امیدوارم لحظات خوبی را در این وبلاگ سپری کنید. ما را با نظرات سازنده خود یاری کنید.
با همه وبلاگ ها نیز تبادل لینک میشود. ابتدا ما را با نام وبلاگی برای همه!! لینک کنید و سپس لینک خود را در نظرات اعلام کنید.

ایجاد کننده وبلاگ : سید مهدی رضوی


نظرسنجی

نویسندگان